Dag 9 - zo 5 oktober - Etosha NP - Onguma Bush Camp

De strategie om langs de verschillende drinkplaatsen te rijden wierp zijn vruchten af. We zagen daar steeds veel dieren, maar in eerste instantie geen olifanten - waar we juist naar op zoek waren. Tot we op een bepaald moment een kudde door het veld zagen trekken, precies in de richting van een drinkvijver, nog zo'n 7 kilometer verderop. Wij moesten omrijden, maar waren er eerder, en zagen niets. dus dan maar verderop gaan kijken op een uitzichtpunt op de grote zoutvlakte, ook interessant. toen weer terug naar de drinkvijver, en op een kilometer afstand stuitten we op een andere kudde die op weg was. Nadat we daar waren blijven kijken, reden we verder en troffen nog net onze eerste kudde die klaar was met baden. Tijdens hun vertrek kwam dus kudde nummer twee, en toen ook die uiteindelijk vertrok kwam er zelfs nog een derde kudde langs! al met al konden zo prachtige foto's van olifanten maken.

Uiteindelijk hadden we wel genoeg gezien en verlangden naar een lui verblijf aan het zwembad van onze volgende overnachtingsplek vlak buiten het park, Onguma Bush Camp  
locatie: 1843'52.46"Z 17 2'54.02"O

Onguma Bush Camp ligt net buiten Etosha. Na het verlaten van het park krijg je 20 meter links de toegangspoort tot Onguma, maar daarna is het nog een kilometer of 8 langs het hek rijden tot het resort. daar wordt je opgewacht door het personeel met een drankje, voor het hoofdgebouw / receptie / winkel. Het resort heeft een zwembad en een overdekte bar, lounge en eetruimte met uitzicht op de nieuwe drinkvijver (2012). Goed verzorgde tuin met daar doorheen betegelde paden, 's avonds verlicht. We hadden een luxe rondavel direct naast de receptie, zeer ruim, prima airco en goed internet (met code). Er stond een mandje klaar met badhandoeken, zeer attent!

We hebben hier een hele tijd in en aan het zwembad doorgebracht. Daarna hebben we nog een tijd zitten lezen op ons eigen terrasje.  Het eten was uitstekend. Dieren hebben we overigens hier niet gezien, ook niet toen we later een tijd in de lounge doorbrachten.

Beoordelingen Tripadvisor: zeer mooie en verzorgde accommodatie. Er hangt een aangename ontspannen sfeer. Zeer vriendelijke bediening. - We kunnen dit beamen!!

   terug naar startpagina - volgende - naar programma