Dag 7 - vr 3 oktober - Etosha NP

Okaukuejo - 336 km

Na het ontbijt reden we een kleine 20 kilometer naar Twyfelfontein waar we even een kijkje namen bij de basalten ‘orgelpijpen’ en de 'verbrande berg'. Erg interessant waren de rotstekeningen, die je kon bekijken langs een andere tak van deze doodlopende weg. De site, voorzien van een facilitair gebouw met veel overdekte parkeerplaatsen, staat op de Werelderfgoedlijst. Rondleidingen zijn met een gids - we hadden een leuke, goed Afrikaans sprekende inlandse jonge vrouw voor onszelf. We hebben er heel wat foto's gemaakt.

Vervolgens gingen we op weg naar ongetwijfeld het hoogtepunt van de reis: het nationale park Etosha, met de beroemde 'waterhole' waarlangs je de hele nacht het wild in het natriumlicht kunt bekijken. We lieten het 'versteende woud' maar voor wat het was (we zagen onderweg wel 3x een verschillende site aangegeven!) en reden snel naar Outjo in een bergachtig landschap. Bij Outjo, waar we tankten en boodschappen deden in de supermarkt, kwamen we op de asfaltweg.

Zo reden we snel naar de Anderson toegang, waar we een toegangskaart namen - die verderop in het kamp moest worden betaald (48 uur), 17 km verder. Vlak voor het kamp zagen we al de eerste grote dieren, waarbij een grote kudde olifanten die onze weg kruiste. We meldden ons bij het hoofdkantoor van het park waar we voor 48 uur verblijf betaalden, de sleutel van onze huisjes ophaalden en vergaten een plek in het restaurant te reserveren... . Het omheinde kamp was ooit militaire buitenpost (1901), heeft.een karakteristieke stenen toren (1963), een ecologisch instituut, benzinestation en winkel. Centraal ligt het grote restaurant / bar met zwembad onder de palmbomen. Wij zaten aan de rand, naast cq vlakbij de beroemde verlichte drinkvijver met daarlangs bankjes en een tribune waar je heel veel dieren, waaronder zwarte neushoorns, vanaf heel vroeg in de ochtend kunt spotten, vooral in de winter. Wij hebben er zonsondergang en schemering gezeten en zagen o.a. een groep giraffen voorzichtig naderbij komen en uiteindelijk gaan drinken. Na het eten zaten er een paar neushoorns in het water.

Okaukuejo Camp (NWR) | Etosha National Park in Namibia
19°10'46.36"Z 15°55'8.23"O

De beoordelingen  op Tripadvisor: waren wat te negatief, we hadden best een goed huisje en de drukte bij het eten viel ook wel mee. We hadden alleen geen goede plek omdat we niet hadden gereserveerd, en waren aan de late kant zodat veel lekkere dingen al op waren. We hadden een zogenaamd Bush Chalet = huisje met 2-persoons slaapkamer, badkamer, zitgedeelte en braai. Voorzien van koelkast, thee/koffiezetapparaat, airco en klamboe.  Het was drie minuten lopen naar de drinkvijver (de parkeerplaats oversteken), Kees en Mariëtte hadden een waterhole chalets, op 10 meter van de omheining van de waterhole.

      terug naar startpagina - volgende - naar programma