Dag 23 - zondag 19 oktober - Windhoek

Villa Vista - 302 km

De laatste etappe was wederom niet erg spectaculair.  Onderweg was de plaats Gobabis, waar we met een grote boog omheen werden geleid. Overigens wel de eerste keer dat er weer wat heuvels in het terrein opdoken. Onderweg vonden we nog een plekje waar we de laatste keer konden lunchen, en alle etenswaren opmaakten of weggooiden. We moesten tenslotte de auto ook nog inleveren!

 

 

Voor we dat deden gingen we nog een keer Windhoek in, allereerst om voor 's avonds een goed plekje bij Joe's Beerhouse te reserveren. Dat ligt vlakbij ons laatste overnachtingsadres, goed te lopen, even van de heuvel af. We gingen nog even wat bezienswaardigheden af en ook moesten er nog wat souvenirs worden gekocht. De restanten van de meteoriet, die in het boek waren beschreven, bleken we op onze eerste dag in Windhoek, aan het begin van de reis, achteloos te zijn voorbijgelopen.... Het meest interessante was nog de verkiezingsbijeenkomst van de Swapo, die in het park waar we heen wilden werd gehouden (dus niet toegankelijk voor ons). Veel kleurig geklede Hererovrouwen te zien. Toen was het tijd om de auto in te leveren, hetgeen een stuk sneller ging dan in ontvangst nemen, en zonder problemen. Wel probeerden ze nog een paar druppels diesel in de tank te persen...

Villa Vista Guesthouse
Luther St, Windhoek
2233'16.57"Z 17 5'15.80"O

De kamers kijken alle uit op een binnenpatio met zwembad en zijn voorzien van het nodige comfort. Het grote guesthouse ligt op een heuvel met uitzicht op de stad. Dit is een nieuw gebouw met ca. 10 kamers, elk met een eigen badkamer. Parkeergelegenheid (in de garage!) en een zwembad. De kamers hebben elk een eigen klein balkon, waar een tafel en twee stoelen staan. Een heerlijke plek om te ontspannen. Op de dag van vertrek moesten we wel om 10 uur van de kamer, maar konden met alle bagage prima verblijven op het grote balkon bij de ontbijtruimte, waar we ook gewoon koffie en thee konden pakken, wachtend op onze transfer naar het vliegveld aan het begin van de middag.

De beoordelingen op TripAdvisor konden we meer dan onderschrijven. Heel modern, luxueus, gastvrij en prima gelegen, perfect wifi op de kamer.

terug naar startpagina - naar programma