Dag 22 - zaterdag 18 oktober - Buitepos

Zelda Game & Guestfarm 263 km

We waren blij dat we de San lodge achter ons konden laten. Een toevallige ontmoeting op het zandpad naar de asfaltweg was met een klein schildpadje- die hadden we nog niet op de foto. Na 69 km kwam de splitsing naar rechts, terug naar de grens met Namibië – die moet je niet missen, zoals Robert 5 jaar eerder deed....

Dan nog 165 km tot de grens. Onderweg nog even de allerlaatste, straks waardeloze pula's opmaken aan bier, en hier tanken want dat lijkt goedkoper te zijn. Het was weer een lange saaie weg, met 'veel' vrachtverkeer naar de kust (havenplaats Walvisbaai). Na de grens nog 16 km en dan zien we de toegangspoort naar Zelda, een weg met palmboompjes er langs! De plaats Buitepos hebben we niet echt gezien...

Zelda Guest Farm
22°17'24.25"Z 19°49'9.96"O

Zelda Game & Guestfarm was een oase in het toch nog enigszins stoffige landschap. Een heel mooie tuin waarin de huisjes verscholen liggen, en ook het zwembad bij het restaurant. Overigens was de Kalahari, de 'woestijn' waar we de laatste paar honderd kilometers doorheen reden, ook gewoon begroeid met struiken en lage bomen, die ook gewoon groen aan het worden waren.

de beoordelingen op TripAdvisor over de 'verouderde' kamers (jaren 70) deelden we niet, dat wil zeggen we vonden het 'bloemtjesinterieur' wel leuk. Niets dan lof over deze accommodatie. Voor internet moest je betalen, maar je kon vlot tegoed bijkopen en in de praktijk bleek één kaartje al voldoende.

We wilden graag nog een gamedrive op de boerderij meemaken, maar de auto zat eigenlijk al vol - toch werd een grotere van de buren gecharterd en konden we om 16 uur mee over het immense terrein, op een stokoude truck. Het duurde een tijd voor we wild zagen, maar dat was dan ook wel weer spectaculair: een hele kudde beesten.

terug naar startpagina - volgende - naar programma