Dag 2 - zo 28 september - Solitaire -

Gecko Camp - 180 km

Route: Windhoek uit (4 km) C26 (105 km) li D1261 (30 km) D1275 (22) (30)

Locatie: 2342'38.95"Z 16 4'15.71"O

Campsite | Camp Gecko - Tented Camp Namibia - Beoordelingen TripAdvisor

Kort na de stad sloegen we al rechtsaf, de kale heuvels in. Het was voorjaar, maar zelfs de kleine struikjes waren kaal, slechts hier en daar was wat fris groen te zien.

Links en rechts van de weg waren grote boerderijen, de gebouwen lagen vaak ver van de weg. De weg was gravel / steenslag, maar goed te berijden. Er was heel weinig verkeer. We stopten bij een grote boom met een kolossaal nest van wevervogels (de 'social weaver' of republikeinwever, zie hier).

Picknicken deden we langs de weg, brood smeren op de achterklep, drinken uit plastic bekers. Even in de 'schaduw' van de auto gaan staan als er een auto passeert, vanwege de stofwolk! Gelukkig kwam dit niet vaak voor. We hadden in de supermarkt een mierzoet drankje gekocht, leek op smoothie maar was het niet.

Het laatste stuk ging door de bergen, over de Spreetshoogtepas met soms erg steile stukken, verboden voor vrachtwagens. Weer in de vlakte was al vrij snel rechts de ingang van het kamp, duidelijk aangegeven. We meldden ons bij de receptie en kregen uitleg. Je kon daar je camera opladen aan de stroom, bij het (tent)huisje kon dat niet. Daar bleek alleen wat LED-verlichting op een zonnecollector te zijn (en een olielampje). We reden een paar kilometer verderop, om de heuvel heen waar het restaurant op stond. Op een rijtje stonden daar, op ruime afstand van elkaar, zo'n 7 tenthuisjes. Beneden een kamertje van steen, met douche en WC erachter, in de open lucht maar wel afgeschermd met een stenen muurtje en vanbinnen met zeildoek. Op het houten zoldertje een tent met twee bedden er in. Voor de tent een soort balkon met twee stoeltjes, te bereiken via een trap. Naast het tenthuisje stond een 'donkey',  een (warm)watervat met daaronder een stookplaats. Er lagen twee takkenbosjes bij en lucifers. zelf stoken dus, en dat ging prima. hout sprokkelen in de omgeving was ook geen probleem. Een prima douche. Het uitzicht over de savanne was weids. Een kleine 100 meter verderop lag een drinkvijver, maar we zagen 's morgens daar pas dieren naar toe gaan. Die kudde springbokken hadden we ook 's middags al zien lopen toen we een soort puzzeltocht deden in de omgeving, vanaf de receptie een paar kilometer het veld in, eindigend bij het restaurant. Het pad vanaf het restaurant naar beneden was nog wel lastig, dus zijn we 's avonds - in het donker - maar met de auto gegaan. We waren de enige gasten, voor ons werd gekookt door een jong stel uit Hamburg die de eigenaren tijdens hun vakantie vervingen. We hadden een prima gesprek onder het eten. Het was wel wat fris, buiten koelde het enorm af en het was er wat tochtig. De drie honden lagen de dutten op de vloer van zand, helaas liep er ook een kat rond - niet prettig bij het eten.

's Morgens brandden de terrasheaters voor ons, het onbijt werd klaargemaakt door een inheemse bediende.

 

terug naar startpagina - volgende - naar programma