Dag 17 - maaandag 13 oktober - Nata (Botswana)

Pelican Lodge - 300 km

Een saaie route over een kaarsrechte, goede asfaltweg naar het zuiden, de A33. Maar we zagen in het begin zowaar nog een paar olifanten. De laatste 4 km linksaf over de A3.

Nata is een dorp met 7000 inwoners. Het ligt op de kruising van wegen in noordelijke en westelijke richting. Het is een verbindingsplaats waar men kan tanken, eten en eventueel overnachten. In de omgeving treft men vooral veeboerderijen. Het bevindt zich echter ook in een uitgestrekt en ruimtelijk (=leeg...) landschap waardoor het een interessante stopplaats is. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te vinden zijn waaronder flamingo’s en pelikanen (wij zijn er niet geweest...).

We wilden graag naar de Nata Lodge, maar die zat vol. Het werd uiteindelijk de Pelican Lodge, een hagelnieuwe lodge met nog maar weinig begroeiing. De wat negatieve verhalen op tripadvisor klopten niet (meer), maar er waren wel wat aanmerkingen te maken zoals gevaarlijke hoogteverschillen in het restaurant en de superslechte / niet werkende wifi. Het zwembad was goed, jammer dat de ligbedden (al) kapot waren.

's Avonds was er brand net buiten het park (personeel!), een beetje griezelig. De rook trok over de huisjes, en alles is kurkdroog! 's Morgens was er geen water (meer), men is afhankelijk van de waterleiding uit het dorp, er is geen buffervoorraad.

We waren redelijk vroeg en gebruikten de vrije tijd om lekker te zwemmen en aan het zwembad te liggen. De omgeving nodigde niet direct uit om wat te gaan doen. In het resort waren vooral mensen op weg naar Kasane, maar het zat lang niet vol.

terug naar startpagina - volgende - naar programma