Dag 11 - dinsdag 7 oktober - Divundu

Nunda Safari Lodge - 410 km

We gaan de Caprivistrook in (zie boek 195-203), via hoofdweg B8 (asfalt), passeren de Rode Lijn(grens veeteeltgebied), rijden langs Rundu en de grens met Angola. Bij Divundu (benzinestation, supermarktje) rechts en dan nog een paar kilometer, voorbij de Popa watervallen. De lodge ligt links, aan de rivier (O)kavango. Vlakbij (even verder) is Mahango Game reserve, een zeer rijk vogelgebied.

Nunda Safari Lodge, locatie: 18 6'15.44"Z 2135'47.69"O

De lodge wordt/werd ook Nunda River Lodge genoemd. Gratis wifi, restaurant, zwembad. We bleven de volgende dag ook.

Nunda is de lokale Thimbukushu naam voor het fruit van de Jackalberry boom (geel/groen, ovaal, 2.5 cm, populair bij dieren). De lodge ligt aan de Kavango Rivier in het land van de trotse Hambukushu stam, 2 km van n van de hoogtepunten van de streek: de Popa watervallen (2,5 meter hoog, dus eigenlijk stroomversnellingen,maar wel indrukwekkend).
Ons huisje, met een mooi balkon, had uitzicht op de rivier, waar een tiental nijlpaarden in ronddobberden (en 's nachts klommen er een paar op de kant). De rivier stroomt naar rechts, links stroomopwaarts liggen de Popa Falls.

Na aankomst en inrichten gingen we nog even zwemmen en dronken wat van de bar, direct aan het zwembad. Om 16 uur begon de boottocht over de rivier, eerst een stuk stroomafwaarts, waarbij we veel vogels zagen, toen weer langs het resort stroomopwaarts naar de Popa falls waar we aanlegden. we konden er wat rondlopen om de stroomversnellingen van dichtbij te bekijken, en kregen een drankje. Tijdens zonsondergang voeren we weer terug.

Beoordelingen op TripAdvisor: de eigenaar (Cameron) is enorm gastvrij en doet iedere avond een rondje bij het eten om een praatje te maken met de gasten. Ja, dat maakten wij ook mee. een verplicht kwakende tuinkabouter, er komen weinig echt zinvolle gesprekken uit, vreselijk plichtmatig. Het eten vond ik hier niet echt veel bijzonders maar dat lag aan het menu. De huisjes waren prima, lagen wel aan een stoffig zandpad (paar honderd meter lopen, slecht verlicht) maar hadden een prima onderhouden tuin rondom. In de lounge kon je prima zitten internetten. Ook het zwembad, met voldoende ligbedden en handdoeken, was goed.

De volgende dag zijn we naar Mahango national park geweest, klein maar fijn en uiteindelijk toch veel dieren gezien waaronder een wrattenzwijn, een grote kolonie apen en een aantal olifanten. In het park mocht je uit de auto op twee plekken: bij een grote baobabboom, en een plek in de buurt van de rivier.

terug naar startpagina - volgendenaar programma