Dag 1 - zaterdag 27 september- Windhoek

Hotel Pension Steiner

Hotel Pension Steiner

Wecke Str., Windhoek

Tel. +264 61 414 400

2234'12.71"Z 17 4'52.41"O

beoordelingen Tripadvisor

Dit best leuke pension ligt dicht bij het centrum, een paar minuten lopen. Je steekt schuin de straat over naar de grote parkeerplaats bij de grote goedkope supermarkt, met veel vers fruit.  Daarachter (rechts in de verte zie je de Christuskerk op de heuvel) ligt de overdekte parkeerplaats van het winkelcentrum, door het winkelcentrum met o.a. een grote supermarkt kun je via een brug over de straat naar het oude centrum lopen. Die straat is erg gezellig, met souvenirverkopers, hier is ook de bekende meteoriet (in stukken) te vinden, en de klokkentoren.

Toen we aankwamen waren de kamers nog niet klaar. We konden de koffers in de bewaakte stalling kwijt (er zit voortdurend een bewaker bij het hek, je auto staat dus veilig binnen). We gingen direct de stad in en vonden een prima plekje om te lunchen. Daarna nog wat inkopen doen voor de lunch onderweg, de volgende dag, vooral veel water en ander drinken. Toen terug voor de briefing, aan het zwembad, in de mooie tuin met schaduwrijk terras.

We werden opgehaald om bij het autoverhuurbedrijf, Asco, de huurauto in ontvangst te nemen. Dat kostte heel veel tijd, o.a. omdat men de papieren om de auto de grens naar botswana mee te nemen nog niet klaar had. Er werden ook nog eens nieuwe sloten op de achterklep gezet, en alles over rijden en banden(spanning) op de steenslagwegen werd uitgelegd. Alle krassen en deuken werden geregistreerd.

Internet bij Steiner was prima, op de bank voor de kamer was nog goede ontvangst. Op de kamer geen airco maar een ventilator, verplaatsbaar en goed genoeg. wel een beetje lawaaierig aan de straatkant. Het ontbijt was goed.

's Morgens laadden we alle spullen in de grote laadbak - nog een hele heisa - en gingen we op pad. De koelkast was al lekker koud. Na 10 kilometer hield het asfalt al op en kon de bandenspanning naar beneden...

 

terug naar startpagina - volgende dag - naar programma